MY PELICAN

Watergames
& Beachfun

Discovery camps
 

Doe vertrouwen op in het water en beleef pure fun op het strand!

 
 
 • Activiteiten
  • Watergames

   Met ons team van L.O.-leerkrachten hebben we vernieuwende en uitdagende games ontwikkeld in het water, om jullie een onvergetelijke tijd te bezorgen! Hieronder vind je alvast een overzicht:

   Het Grote Pelican Ganzenbord Spel

   Een groot ganzenbord van 2m wordt op het strand gelegd. In kleine teams moet je verschillende opdrachten uitvoeren in en rond het water, om zo snel mogelijk van start naar finish te geraken. Een echte topper!

   Balance games

   Je krijgt verschillende opdrachten op het een surfboard (alleen, per twee en in kleine teams) waarbij je moet proberen om niet in het water te vallen. Lukt het jou om droog te blijven?

   Dobbelspel H2O

   Werp met een grote dobbelsteen en voer de opdrachtjes in het water zo snel mogelijk uit in een klein team. Je moet bijvoorbeeld 20 bommetjes uitvoeren vanop het eiland. Wie kan als eerste alle proeven afleggen?

   Water glide

   Van een grote waterglijbaan naar beneden roetsjen: fun verzekerd!

   Peddelen

   Op je knieën leer je peddelen op een klein surfboard. Wie waagt het om ook rechtstaand te peddelen?
   Eens dat lukt, leren we je ook de basistechnieken van de allernieuwste en super populaire watersport SUP (Standup Paddle Surfen)!

   King of the Lake

   In een oriëntatie-challenge zal jij met jouw team verschillende opdrachten moeten oplossen die verspreid zijn over de vijver, door gebruik te maken van een surfboard of bootje. Wie als eerste alle opdrachten kan uitvoeren, wordt King of the Lake!

   Waterspeeltuin

   Zowel in het domein De Nekker als in de Lilse Bergen beschikt men over een grote waterspeeltuin. Leef je helemaal uit op de verschillende speeltuigen.

   Aquaroller

   Met een aquaroller kan je over het water lopen/rollen. Een leuk gezicht en een geweldige activiteit om aan deel te nemen.

   Kraak de piratenkoffer

   Een koffer gevuld met een leuke verassing is afgesloten met een groot slot. Om de code van het slot te ontcijferen moet je op zoek naar de verschillende nummers over heel de vijver. Je krijgt hiervoor een bootje of surfboard ter beschikking met je team. Veel succes!

   Mega SUP

   Een megagroot opblaasbaar surfboard van meer dan 5 meter… heb je dat al ooit gezien? Je maakt met je hele groep een tocht op de vijver, waarbij iedereen moet proberen om rechtstaand te peddelen om het megasurfboard vooruit te krijgen.

   Water classics

   Een variatie op klassieke spelen als ‘Schipper, mag ik overvaren’ of ‘123 piano’ – maar dan in of op het water.

   Scuba oriëntation

   Je krijgt een eigen snorkel en duikbril. In het ondiepe water moet je al snorkelend op zoek gaan naar verschillende cijfers en letters om zo een raadsel op te lossen. Wie wordt de Scuba King van het kamp?

   Inflatable aquafun

   Leef je helemaal uit op onze opblaasbare toestellen in het water. In De Lilse Bergen beschikken we over een volledig opblaasbaar aquapark, Pelican Aquapark! In De Nekker hebben we een grote opblaasbare blob waarmee je vriendjes in de lucht kunt katapulteren. Dolle pret!

   Inflatable Multisport (NIEUW 2021!)

   Deze activiteit is één van onze nieuwe toppers voor 2021. Een groot opblaasbaar volleybalveld van maar liefst 14 m lang en 6 m breed wordt in het ondiepe water gelegd. Let the games begin!

  • Beachfun

   Leef je helemaal uit met je voetjes in het zand tijdens onze supercoole strandspelen! Hieronder een greep uit onze beachfun-activiteiten voor dit kamp:

   Spel zonder grenzen (beach edition)

   Je daagt de tegenpartij uit in verschillende uitdagende maar speelse proeven.

   Waterspelen

   Op het strand speel je verschillende spelletjes waarbij je het nat worden niet mag schuwen.

   Trektouw contest (beach style)

   Met blote voeten in het zand probeer je de tegenpartij over de lijn te krijgen, door met je team zo hard mogelijk aan een groot touw te trekken.

   Limbo at the beach

   Met je rug naar het zand onder een lat doorlopen: ben jij er flexibel genoeg voor?

   Beach Kubb

   Werp de blokken van de tegenstanders om en neem zo de koning te grazen.

   Aquapistol fun

   Niets leuker dan je tijdens de zomer uit te leven met een waterpistool!

   Beach Hockey

   Je speelt een wedstrijd hockey op het strand. Met een tamponvormige knots moet je proberen de bal in het doel van de tegenstander te krijgen.

    

  • Extra info

   We starten tijdens dit kamp op maandagvoormiddag met een zwemtestje in het zwemgedeelte van de vijver. Zo zijn we zeker dat alle deelnemers voldoende zwemkwaliteiten bezitten.

   Verder kijken we er nauwlettend op toe dat alle deelnemers te allen tijde een zwemvest dragen tijdens de wateractiviteiten.

  • Dagplanning

   8.30u – 9.30u: gratis opvang aan surfstrand

   9.30u – 10.45u: activiteit 1

   10.45u – 11.00u: pauze

   11.00u – 12.15u: activiteit 2

   12.15u -13.15u: middagpauze

   13.15u – 14.30u: activiteit 3

   14.30u – 14.45u: pauze

   14.45u – 16.00u: activiteit 4

   16.00u – 17.00u: gratis opvang aan surfstrand

 • Beschikbare data
  • Data De Nekker

   Alle weken van de zomervakantie. Bekijk de beschikbaarheid in het boekingsformulier.

   Let op! Indien een week niet meer verschijnt in het boekingsformulier, betekent dit dat het kamp reeds volzet is! Je kunt je dan aanmelden voor onze reservelijst door een mailtje te sturen naar info@pelican.be.

  • Data De Lilse Bergen

   Alle weken van de zomervakantie. Bekijk de beschikbaarheid in het boekingsformulier.

   Let op! Indien een week niet meer verschijnt in het boekingsformulier, betekent dit dat het kamp reeds volzet is! Je kunt je dan aanmelden voor onze reservelijst door een mailtje te sturen naar info@pelican.be.

 • Voorwaarden
  • Voldoende kunnen zwemmen

   Je moet voldoende kunnen zwemmen. (De Nekker: 200 m /De Lilse Bergen: 25 m)

   We vragen geen diploma’s op. De ouder/voogd verklaart bij inschrijving op eer dat het kind voldoende kan zwemmen (door het vinkje aan te zetten in het boekingsformulier).

   Twijfel je of jouw kind voldoende kan zwemmen? Geen probleem: onze monitoren (leerkrachten L.O.) nemen voor jou een zwemtestje af. Stuur een mailtje naar info@pelican.be.

   Tijdens dit kamp starten we standaard met een zwemtestje op maandagvoormiddag zodat onze monitoren op de hoogte zijn van het zwemniveau van de cursisten.

   De cursisten dragen te allen tijde een zwemvest wanneer zij op het water gaan!

 • Wat is er inbegrepen?
  • Materiaal

   • Materiaal watergames en beachfun
   • Wetsuit
   • Zwemvest

  • Begeleiding

   • Gekwalificeerde monitor
   • Redder

   (de meeste kampmonitoren bij Pelican zijn actief als leekracht in het onderwijs!)

  • Inkom

   Op vertoon van de voucher heeft men gratis toegang tot het domein De Nekker en De Lilse Bergen.

  • Verzekering

   Alle cursisten zijn verzekerd (B.A. en L.O.)

  • Opvang

   Wij voorzien gratis vooropvang (8:30 – 9:30) en naopvang (16:00 – 17:00).

 • Kortingen
  • Mutualiteit

   Meerdere ziekenfondsen betalen een deel van je inschrijvingsgeld terug.

   • Onafhankelijk Ziekenfonds (OZ): €5 per kampdag, max €100/jaar per kind
   • Partena Ziekenfonds: €5 per kampdag, max. €100/jaar per kind
   • Bond Moyson: afhankelijk per regio
   • Christelijke Mutualiteit: €5 per kampdag, max. €100/jaar per kind
   • Liberale Mutualiteit: €5 per kampdag, max. €100/jaar per kind
   • Vlaams & Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen: €5 per kampdag, max. €120/jaar per kind

   Na afloop van het kamp ontvang je automatisch het attest van deelname per mail. Breng dit attest samen met je kleefbriefje binnen bij je mutualiteit om zo de tussenkomst te verkrijgen. Dit attest van deelname vervangt de invulformulieren die je ontvangt van je ziekenfonds.

  • Fiscaal attest

   Onze kampen zijn fiscaal aftrekbaar. Na afloop van het kamp ontvang je van ons automatisch een fiscaal attest per mail.

   De fiscale aftrekbaarheid van uitgaven voor de opvang van kinderen tijdens sportkampen of -activiteiten, kan wanneer volgende voorwaarden vervuld zijn:

   • De uitgaven moeten gedaan zijn voor kinderen tot twaalf jaar of voor kinderen met een zware handicap tot achttien jaar.
   • Let wel: enkel uitgaven gedaan voor kinderen die de leeftijd van 12 jaar nog niet hebben bereikt, komen in aanmerking.
   • De belastingplichtige die de aftrek in zijn personenbelasting wil doen, moet zelf een beroepsinkomen genieten.
   • Het kind in kwestie moet ten laste zijn van de belastingplichtige.
   • De organisator van de opvang (sportkampen,…) is erkend, gesubsidieerd of gecontroleerd door lokale openbare besturen (bv. de gemeente) of besturen van de gemeenschappen of gewesten. Dit is het geval voor alle kampen in onze school.
   • De echtheid en het bedrag van de uitgaven wordt gestaafd aan de hand van een bewijsstuk.

   Per kind kan tot 11,20 euro per dag afgetrokken worden. Dat betekent dat voor een sportkamp van 5 dagen, 56 euro kan afgetrokken worden.

  • Voor inwoners van bepaalde gemeenten

   Pelican werkt verschillende weken samen met lokale sportdiensten. Onze school organiseert alles ter plaatse, de sportdienst zorgt voor de promotie, inschrijvingen en andere omkadering. Sommige gemeenten kennen een korting toe voor hun inwoners. Ben je inwoner van één van onderstaande gemeenten? Informeer wanneer zij een kamp organiseren ism Pelican en of je als inwoner een korting kunt krijgen. Zoja,  schrijf je dan in bij de respectievelijke sportdienst via onderstaande link:

   Inwoner van Bonheiden
   Inwoner van Mechelen
   Inwoner van Vosselaar
   Inwoner van Zoersel

 
 

Doe vertrouwen op in het water en beleef pure fun op het strand! Ready to go?

 
 

Beste Bram, Via deze weg wil ik u even laten weten dat het een plezier is om te zien hoe enthousiast de Pelican monitoren naar de kinderen toe zijn! Ze laten Dexter echt welkom voelen, en weten de juiste aanpak toe te passen om Dexter op zijn gemak te laten voelen en zijn doorzettingsvermogen te stimuleren. Ze spreken kinderen aan die de groepssfeer mogelijk negatief beïnvloeden. Tari creëert tevens betrokkenheid door de kids te betrekken bij de keuze van activiteiten wanneer ze in een klein groepje zijn, waardoor zij zich echt gezien voelen. Dexter ging elke dag met plezier naar uw georganiseerd kamp, hartelijk dank hiervoor! Graag tot een volgende keer! Groetjes, Tinne (mama Dexter)

Tinne Embrechts

 
Wil jij ook iemand blij maken? Al eens aan de Pelican cadeauvoucher gedacht?

 

 

Klaar om met ons op kamp te gaan?

 
 

Heb je toch nog twijfels of vragen over dit kamp? Op onze FAQ zal je waarschijnlijk een antwoord vinden! Zoniet, aarzel dan niet en contacteer ons voor meer info. Laat je alvast inspireren op onze Facebook en Instagram!

Deze foto’s brengen je in de juiste sfeer:

 
 

Of toch liever een ander Pelican Camp?

 

Specialisation camps

Kitesurfen

LEEFTIJD
14+
PRIJS
€ 599*
PERIODE
Zomervakantie*
LEEFTIJD
7 - 16
PRIJS
€ 79*
PERIODE
1 - 2 juli 2021*
 

Blijf je graag op de hoogte van Pelican lessen, kampen, aquapark en events?


 

Partners

Top