MY PELICAN

Watergames
Summer Kick Off

Discovery camps
 

Start jouw zomer met de coolste watergames en watersporten!

 
 
 • Activiteiten
  • Watersporten

   Je krijgt een korte initiatie in de nieuwste discipline in de surfsport: Stand Up Paddle Surfen (SUP). Je zal moeten proberen om je evenwicht te bewaren terwijl je rechtstaand gaat peddelen op een surfboard. Onze monitor leert je de juiste technieken aan. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de samenstelling van de groep komen mogelijks ook windsurfen en/of zeilen aan bod voor de oudere deelnemers.

  • Watergames

   Met ons team van L.O.-leerkrachten hebben we vernieuwende en uitdagende games in het water ontwikkeld, om jullie een onvergetelijke tijd te bezorgen. Tijdens dit minikamp komen, afhankelijk van de weersomstandigheden en de samenstelling van de groepen, verschillende van onderstaande watergames aan bod:

   Inflatable aquafun

   Leef je helemaal uit op onze opblaasbare toestellen in het water. In De Lilse Bergen beschikken we over een volledig opblaasbaar aquapark, Pelican Aquapark. Ook in De Nekker hebben we enkele opblaasbare toestelen, waaronder onze Inflatable Katapult.

   Het Grote Pelican Ganzenbord Spel

   Een groot ganzenbord van 2m wordt op het strand gelegd. In kleine teams moet je verschillende opdrachten uitvoeren in en rond het water, om zo snel mogelijk van start naar finish te geraken. Een echte topper!

   Balance games

   Je krijgt verschillende opdrachten op een surfboard (alleen, per twee en in kleine teams) waarbij je moet proberen om niet in het water te vallen. Lukt het jou om droog te blijven?

   Mega SUP

   Een megagroot opblaasbaar surfboard van meer dan 5 meter… heb je dat al ooit gezien? Je maakt met de hele groep een tocht op de vijver, waarbij iedereen moet proberen om rechtstaand te peddelen om het megasurfboard vooruit te krijgen.

   Water cluedo

   Er is een moord gebeurd op het domein! Wie is de moordenaar? Waar gebeurde het, en met welk moordwapen? Om de moord op te lossen moet jij met jouw team op de vijver op zoek naar aanwijzingen. Je krijgt hiervoor een bootje of surfboard ter beschikking.

   Supatlon

   Een parcours waarbij je moet lopen, zwemmen en suppen. Breek alle records en word de nieuwe Pelican King!

   SUP estafettes

   In kleine teams moet je verschillende estafette-opdrachten uitvoeren met je surfboard rond een boei in het water. Zo verbeter je op een originele manier jouw SUP-technieken!

   Pelican Slammer Contest

   Probeer je tegenstander in het water te slaan door gebruik te maken van de exclusieve Pelican Slammer 3000x. Prepare for the battle!

   Aquaroller

   Met een aquaroller kan je over het water lopen/rollen. Een leuk gezicht en een geweldige activiteit om aan deel te nemen

   Dobbelspel H2O

   Werp met een grote dobbelsteen en voer de opdrachtjes in het water zo snel mogelijk uit in een klein team. Je moet bijvoorbeeld 20 bommetjes uitvoeren vanop het eiland. Wie kan als eerste alle proeven afleggen?

   Kraak de piratenkoffer

   Een koffer gevuld met een leuke verassing is afgesloten met een groot slot. Om de code van het slot te ontcijferen moet je op zoek naar de verschillende nummers over heel de vijver. Je krijgt hiervoor een bootje of surfboard ter beschikking met je team. Veel succes!

   Scuba oriëntation

   Je krijgt een eigen snorkel, duikbril en zwemvliezen. In het ondiepe water moet je al snorkelend op zoek gaan naar verschillende cijfers en letters om zo een raadsel op te lossen. Wie wordt de Scuba King van het kamp?

   Inflatable Multisport (NIEUW 2021!)

   Dit activiteit is één van onze nieuwe toppers voor 2021. Een groot opblaasbaar volleybalveld van maar liefst 14 m lang en 6 m breed wordt in het ondiepe water gelegd. Let the games begin!

  • Dagplanning

   8.30u – 9.30u: gratis opvang aan surfstrand

   9.30u – 10.45u: activiteit 1

   10.45u – 11.00u: pauze

   11.00u – 12.15u: activiteit 2

   12.15u -13.15u: middagpauze

   13.15u – 14.30u: activiteit 3

   14.30u – 14.45u: pauze

   14.45u – 16.00u: activiteit 4

   16.00u – 17.00u: gratis opvang aan surfstrand

 • Beschikbare data
  • Data De Nekker

   1 – 2 juli 2021

   Bekijk de beschikbaarheid in het boekingsformulier.

   Let op! Indien een week niet meer verschijnt in het boekingsformulier, betekent dit dat het kamp reeds volzet is! Je kunt je dan aanmelden voor onze reservelijst door een mailtje te sturen naar info@pelican.be.

  • Data De Lilse Bergen

   1 – 2 juli 2021

   Bekijk de beschikbaarheid in het boekingsformulier.

   Let op! Indien een week niet meer verschijnt in het boekingsformulier, betekent dit dat het kamp reeds volzet is! Je kunt je dan aanmelden voor onze reservelijst door een mailtje te sturen naar info@pelican.be.

 • Voorwaarden
  • Voldoende kunnen zwemmen

   Je moet voldoende kunnen zwemmen. (De Nekker: 200 m /De Lilse Bergen: 25 m)

   We vragen geen diploma’s op. De ouder/voogd verklaart bij inschrijving op eer dat het kind voldoende kan zwemmen (door het vinkje aan te zetten in het boekingsformulier).

   Twijfel je of jouw kind voldoende kan zwemmen? Geen probleem: onze monitoren (leerkrachten L.O.) nemen voor jou een zwemtestje af. Stuur een mailtje naar info@pelican.be. De jongste deelnemers starten op maandagvoormiddag standaard met een klein zwemtestje (met zwemvest). Zo zijn we zeker dat alle deelnemers over voldoende zwemkwaliteiten bezitten.

 • Wat is er inbegrepen?
  • Materiaal

   • Materiaal voor watersporten en watergames
   • Wetsuit
   • Zwemvest

  • Begeleiding

   • Gekwalificeerde monitor
   • Redder

   (de meeste kampmonitoren bij Pelican zijn actief als leekracht in het onderwijs!)

  • Inkom

   Op vertoon van de voucher heeft men gratis toegang tot het domein De Nekker en De Lilse Bergen.

  • Verzekering

   Alle cursisten zijn verzekerd (B.A. en L.O.)

  • Opvang

   Wij voorzien gratis vooropvang (8:30 – 9:30) en naopvang (16:00 – 17:00).

 • Kortingen
  • Mutualiteit

   Meerdere ziekenfondsen betalen een deel van je inschrijvingsgeld terug.

   • Onafhankelijk Ziekenfonds (OZ): €5 per kampdag, max €100/jaar per kind
   • Partena Ziekenfonds: €5 per kampdag, max. €100/jaar per kind
   • Bond Moyson: afhankelijk per regio
   • Christelijke Mutualiteit: €5 per kampdag, max. €100/jaar per kind
   • Liberale Mutualiteit: €5 per kampdag, max. €100/jaar per kind
   • Vlaams & Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen: €5 per kampdag, max. €120/jaar per kind

   Na afloop van het kamp ontvang je automatisch het attest van deelname per mail. Breng dit attest samen met je kleefbriefje binnen bij je mutualiteit om zo de tussenkomst te verkrijgen. Dit attest van deelname vervangt de invulformulieren die je ontvangt van je ziekenfonds.

  • Fiscaal attest

   Onze kampen zijn fiscaal aftrekbaar. Na afloop van het kamp ontvang je van ons automatisch een fiscaal attest per mail.

   De fiscale aftrekbaarheid van uitgaven voor de opvang van kinderen tijdens sportkampen of -activiteiten, kan wanneer volgende voorwaarden vervuld zijn:

   • De uitgaven moeten gedaan zijn voor kinderen tot twaalf jaar of voor kinderen met een zware handicap tot achttien jaar.
   • Let wel: enkel uitgaven gedaan voor kinderen die de leeftijd van 12 jaar nog niet hebben bereikt, komen in aanmerking.
   • De belastingplichtige die de aftrek in zijn personenbelasting wil doen, moet zelf een beroepsinkomen genieten.
   • Het kind in kwestie moet ten laste zijn van de belastingplichtige.
   • De organisator van de opvang (sportkampen,…) is erkend, gesubsidieerd of gecontroleerd door lokale openbare besturen (bv. de gemeente) of besturen van de gemeenschappen of gewesten. Dit is het geval voor alle kampen in onze school.
   • De echtheid en het bedrag van de uitgaven wordt gestaafd aan de hand van een bewijsstuk.

   Per kind kan tot 11,20 euro per dag afgetrokken worden. Dat betekent dat voor een sportkamp van 5 dagen, 56 euro kan afgetrokken worden.

 
 

Ben jij een echte waterrat en wil je graag spelenderwijs kennismaken met onze leukste watergames en watersporten? Dan is dit helemaal jouw ding!

 
 

“Beste Bram, Mathis vond dit het beste kamp ooit! Proficiat hiervoor. Alvast bedankt en tot een volgende. … en nog veel successen met de perfect georganiseerde kampen!

Kris Bols

 
Wil jij ook iemand blij maken? Al eens aan de Pelican cadeauvoucher gedacht?

 

 

Klaar om met ons op kamp te gaan?

 
 

Heb je toch nog twijfels of vragen over dit kamp? Op onze FAQ zal je waarschijnlijk een antwoord vinden! Zoniet, aarzel dan niet en contacteer ons voor meer info. Laat je alvast inspireren op onze Facebook en Instagram!

Deze foto’s brengen je in de juiste sfeer:

 
 

Of toch liever een ander Pelican Camp?

 

Specialisation camps

Windsurfen

LEEFTIJD
10 - 16
PRIJS
€ 199*
PERIODE
Heel de zomervakantie*
LEEFTIJD
7 - 16
PRIJS
€ 79*
PERIODE
30 - 31 augustus 2021*
 

Blijf je graag op de hoogte van Pelican lessen, kampen, aquapark en events?


 

Partners

Top