MY PELICAN

De Oesterdam, Zeeland

Kitesurf school
Oesterdam (N 659)
4411 Rilland
NEDERLAND
 

Kitesurfschool De Oesterdam is gelegen in het oostelijke deel van de Oosterschelde (Zeeland) op amper 30 minuten van Antwerpen. De Oesterdam heeft een lengte van 10,5 km en een zeer ruim wateroppervlak waardoor de wind vrij spel heeft en meestal zeer constant is.

Twee uur voor en na hoogwater kan er niet worden gekitesurft omdat het water dan tot tegen de dijk komt. In 2014 is de ruimte voor de dijk opgespoten met zand waardoor er een prachtig strand ter beschikking is om de kites te launchen.

Enkel bij oostenwind kan er niet gevaren worden omdat de wind dan aflandig is. In dat geval kan er uitgeweken worden naar een andere spot in Zeeland.

Op deze locatie hebben wij geen fysieke school, maar er wordt ter plaatse afgesproken met de klant. Je zal ons herkennen aan de volledig uitgeruste aanhangwagen in Pelican huisstijl!

Op De Oesterdam locatie bieden wij enkel kitesurflessen aan.

Kitesafe geregistreerde Kiteschool

Dit betekent dat onze school voldoet aan de nieuwe wetgeving en de kwaliteitseisen van het Kitesafe project, zoals 100% gediplomeerde monitoren en de strengste veiligheidsvoorschriften.

Wie wil kitesurfen aan de Belgische kust, moet voldoen aan enkele voorwaarden (lycra, talis, …). Cursisten die de cursus hebben doorlopen en zelfstandig kunnen varen, kunnen via onze school een kitesafe pakket aanvragen. Voor wie enkel gaat kitesurfen in Nederland is dit niet nodig.

Wegbeschrijving

Op de Ring van Antwerpen rij je richting Bergen op Zoom. Als je in Nederland komt, ga je de A58 op richting Goes/Vlissingen (bocht van 270°). De eerste afslag op de A58 sla je af (afslag Tholen, Rilland). Boven op het viaduct rechts, richting Tholen. Je rijdt naar beneden, vervolgens ga beneden links naast de treinsporen richting Tholen. Na ongeveer 3 km ga je weer links, richting Tholen, je rijdt nu langs een kanaal en aan de rechterkant zie je windmolens. Zodadelijk zal je aan de linkerkant de Oesterdam zien verschijnen. Ga langzaam links de verkeersweg op die evenwijdig loopt aan de weg waar je op reed. Zoek naar de auto die beschreven staat in de voucher.

 
 

De Oesterdam,
Zeeland

 
 

Blijf je graag op de hoogte van Pelican lessen, kampen, aquapark en events?


 

Partners

Top