MY PELICAN
 

Water Cluedo

Overzicht

  • Aqua
  • 1u
  • vanaf 7 jaar
  • De Nekker / De Lilse Bergen
  • Max. 15 deelnemers

Materiaal

Benodigd materiaal

De voorbereiding is zeer belangrijk bij deze activiteit. Eens de activiteit opgestart is, dien je als monitor enkel toezicht te houden. Zorg ervoor dat je zeker op tijd start met voorbereiding (half uurtje op voorhand) zodat de flesjes verstopt zijn als de activiteit start.

Neem een scoreblad (zie Downloads) en controleer de flesjes in de bak. Neem er 3 flesjes uit (moordenaar, wapen, locatie), verstop ze en doorstreep ze op het scoreblad. Zo weet je zelf goed welke flesjes je moet verstoppen. Tel en noteer het aantal flesjes die je gaat verstoppen op het scoreblad. Zo weet je na afloop welke flesjes je terug moet verzamelen zodat er zeker geen verloren gaan!

Je kan flesjes ophangen op de vijver en op de kant. Baken een duidelijk zone af waarbinnen de cursisten moeten zoeken. Zorg dat je steeds het volledige speelveld in het oog kunt houden (zeker op het water!).

Voor de activiteit

Checklist

  • Zorg dat al het benodigde materiaal klaar ligt op het grasveld.
  • Hang het touw voor bekertjesrace ook al klaar.

Omschrijving activiteit / techniek

Watercluedo

Er is een moord gebeurd op het domein! Wie is de moordenaar? En waar en met welk moordwapen? Om de moord op te lossen moet jij met jouw team op de vijver op zoek naar aanwijzingen. Je krijgt hiervoor een bootje of surfboard ter beschikking.
De flesjes met verschillende locaties, wapens en moordenaars worden verspreid over het domein opgehangen. De spelers moeten deze zoeken om zo de moord op te lossen. Na max. 3 gevonden flesjes moeten ze terug naar de wedstrijdtafel komen en deze schrappen op hun kaart. Uiteraard mogen ze ook al sneller terugkomen als ze bang zijn om deze nummers te vergeten.  Wie het eerst kan zeggen waar, door wie en met welk wapen de moord gepleegd is, is gewonnen. Ploegen per 2 of alleen.

TIP: Hou zelf de scorebladen bij en laat de deelnemers aan u vertellen welke je moet schrappen.

Veiligheid

Aandachtspunten

Probeer de cursisten steeds binnen het gezichtsveld te houden. Reddingsvesten blijven aan!

Noodgevallen

Bekijk op deze link welke procedures je moet volgen bij noodgevallen.

Na de activiteit

Checklist

  • Zorg dat je alle flesjes terug verzameld. Tel ze zeker na. Anders kan de monitor in tijdens het eerstvolgende kamp in de problemen.
  • Als er toch flesjes zouden ontbreken, meld dit dan even aan de verantwoordelijke zodat dit kan worden aangevuld.

Kijkwijzers

Downloads

 
 

Blijf je graag op de hoogte van Pelican lessen, kampen, aquapark en events?


 

Partners

Top